Sitter och funderar på om jag vore gästspelare i sommarpratarna. Er första tanke är säkert att det bara är för äldre men jag kan avslöja att jag isåfall får vara en pensionär, iaf som mina kompisar uttrycker det. Det är nämligen så att jag bara för att grädda extra mycket lyssnar på sommarpratarna, kollar på vetenenskapens värld, läser illustrerad vetenskaps tankenötter, kollar på allsång och älskar att titta på morden i midsommer. Allt detta påminner mig om somrarna på brattön. En svunnen tid som man nästan vill flyga tillbaka till. Tidiga mornar, bus med kusinen, gå på upptäcktsfärd på ön, plocka blåbär och hallon, bada och busa med granngubben, segla, läsa Kalle Anka, åka in till stan och handla och sitta upp sent om kvällarna och se på allsång, midsomer och lyssna på sommarpratarna. En idyll. En av de lyckligaste stunderna i min barndom. Tider som man saknar. Längtar efter Brattön och vill ha en en egen stuga med min familj, Jimmy. 

Hade jag varit med i sommarpratarna hade jag berättat om allt i livet som ger mig aptit. Att träffa mina kompisar och ha en sån där tramsigt glad dag. Att känna sig lycklig och hörd och omtyckt. Att ha en hel dags uppdateringar av bloggar framför sig. Att killen ger en komplimang. Att spendera timmar med pojkvännen och hans pussar. Att resa. Att se släkt vara samlad. Att läsa bloggar som inspirerar och får mig att åka ut på äventyr och hitta material att bygga med. Att ha avslutat något, att ha skrivit en uppsats och att det känns bra. Att få tillbaka något som man gjort bra. Att få en komplimang utav någon man inte känner. Att träffa familjen igen. Att inreda och baka. Att vara klar med allt man ska och ha en helt ledig dag. Och en av de bästa sakerna för inspiration, att komma hem till lund och se att mamma har lagt en hög med kläder som hon inte längre vill ha, att hitta gamla saker som mina farföräldrar haft, att kunna använda det och göra om det. Det är till och med en större lycka än att hitta det perfekta plagget i stan. Att det regnar ute och veta att man bara kan vara inne och ta det lugnt. Att gå ut och gå en promenad med någon.Att ha en tanke som man vill göra till verklighet och blir så nöjd med. Att ha en to do list med bara roliga saker som att åka på upptäcktsfärd och hitta saker till hemmet. Och vad jag numera kan tillägga, att ha en helt ny klass att ta under sina vingar och inspirera barnen till att lära genom att planera nya kreativa saker. Och att ha ett liv framför sig. Ett liv att planera och dela med någon, att bygga/köpa hus. Att få en större släkt och familj och se kärlek. Det är det bästa i livet det.

 Denna veckan har varit en sådan inspirerande vecka, gjorde tavlor som jag faktiskt själv blev nöjd med (händer inte allt för ofta)